Over ons......

Gang van zaken bij CWO

Wonen bij CWO brengt een stuk gezelligheid, maar vraagt ook om verantwoordelijkheid. Iedereen is verantwoordelijk om de gemeenschappelijke grond en gebouwen schoon te houden en te onderhouden. Je deelt de gezamenlijke zorgen en lasten waardoor een goede communicatie onderling belangrijk is.  Je eigen tuin grenst aan de gemeenschappelijke tuin en vanwege het open karakter van Centraal wonen willen we geen schuttingen in de tuin. Ook is er een beleid met betrekking tot huisdieren, zo zijn o.a. honden niet toegestaan en katten mogen alleen binnen. 

Er zijn het hele jaar door samenwerkdagen (niet vrijblijvend) zoals tuin- en schuurdagen, ook is er een kortste dag feest en langste dag feest. Meestal zijn dit soort dagen gecombineerd met een gezellig etentje. Tussendoor is er genoeg ruimte voor eigen initiatieven, zoals een filmavond, spontaan kampvuur of een creatieve knutselavond.


Op deze manier creëren wij voor iedereen een hele fijne leefomgeving.


Centraal Wonen Oldenzaal is overigens geen begeleid wonen en ook niet rolstoelvriendelijk, zoals veel mensen denken. Wij zijn een vereniging met een bestuur, waar de leden contributie betalen. We huren de woningen van WBO-Oldenzaal. Ieder heeft daar een eigen huurcontract. Deze bijzondere woonvorm laat nog altijd zien dat "noaberschap" niet alleen op het platteland maar ook in de stad goed mogelijk is.


Kosten

Bijkomende kosten naast de huur: Contributie lidmaatschap (verplicht); contributie is €23,50 voor alleenstaanden en €35,00 voor iemand met 2x bijstandsnorm of 2 volwassenen.
Het CWO-inkoopbedrag is €115 (betaal je voor alles wat er al is)
Eventueel overnamekosten vorige bewoner.

Toelatingsprocedure

Centraal Wonen Oldenzaal kiest zelf welke bewoner past binnen haar groep; d.m.v. kennismakingsgesprekken en overleg kiezen we een geschikte bewoner voor dat moment en die plek.

Mocht je het niet geworden zijn, dan kun je aangeven of je op de wachtlijst wilt blijven staan voor bijvoorbeeld een grotere of kleinere woning.

Maak een gratis website.